Na een zeer geslaagde warm en feestelijke SEN gaan we nu alweer snel richting de opkomstavond, de traditionele start van het nieuwe carnavalsseizoen. NCG de Vlearmuze zal op zaterdag 9 november het 43ste prinsenpaar en ook de nieuwe jongerenprins en prinses bekend maken! Net als voorgaande jaren zal in onze Residentie, Café-Restaurant de Olde Mölle, eerst op gepaste en ludieke wijze afscheid worden genomen van de ‘oude’ hoogheden. Het prinsenpaar Prins Patrick de eerste en Adjudant Albert, Prins Bjarne de eerste en Prinses Pien. De jongeren regeerden onder het motto: ‘ Wi’j zorgt d’r wal veur! Zij kijken terug op een fantastisch jaar en hebben hun motto eer aangedaan, door bij alle activiteiten tot het einde te zorgen voor een ongekende sfeer. Ook Prins Patrick en Adjudant Albert en hun dames kijken terug op een geweldig seizoen. Ze hebben het motto ‘Wi’j dondert deur!’ zeker nagestreefd. Ze zijn tot het uiterste gegaan en zij waren de hoogheden die voor wat bijzondere verrassingen hebben gezorgd. Onze hoogheden willen iedereen bedanken voor een geweldig seizoen en ze willen de nieuwe hoogheden alvast superveel plezier toewensen!

Jongeren
Daar zijn we weer! Met de eerste stekeligheden van de jongerenhoogheden van NCG de Vlearmuze. Maar we nemen natuurlijk eerst afscheid van ons oude hooghedenpaar Prins Bjarne de eerste en zijn Prinses Pien. Wat hebben we een onvergetelijk jaar met ze gehad, met zoveel hoogtepunten. Jullie waren een fantastisch stel, en we zien jullie graag nog vaker! Het is voor onze nieuwe hoogheden een zware taak om het stokje over te nemen, maar wij zijn ervan overtuigd dat zij dit heel goed kunnen. Vooral een van de twee hoogheden kent het klappen van de zweep, en heeft al vele carnavalsaspecten gezien. De andere heeft ook enige ervaring, maar niet zo veelzijdig. De favoriete tv-serie van de Prins slaat ook daadwerkelijk op dit hooghedenpaar. Samen hebben ze al een aantal hoogtepunten gehad, en tijdens de afgelopen voorbereidingen spatte het enthousiasme er al vanaf. ‘Gezelligheidsmensen’ zijn het allebei, dus dit kan niet meer misgaan. Op en top Nederlanders zijn het als het op eten aankomt. Al hebben ze één gerecht wat zeer tegenstrijdig is. Zo, voor nu hebben we genoeg verteld. Houd oren en ogen goed open, en tot volgende week voor meer hints!

Senioren
Het is ‘scheren en uitslag’ de laatste weken: de namen van kandidaten vliegen ons om de oren. De nieuwe Prins en Adjudant én hun dames staan in de startblokken. Deze snelle jongens hebben genoeg geoefend en vol vertrouwen kijken ze uit naar de opkomst. In de zomer zoeken ze graag de warmte op en het water zorgt dan voor de nodige verkoeling. Water dat eerst naar een goede brouwer is geweest kunnen ze ook wel waarderen. Deze patronen zijn ontzettend harde werkers en er is geen zee te diep en geen berg te hoog. Ze zijn zeker bekende personen in de omgeving van Neede. Ze lijken heel erg op elkaar en toch heeft ieder huisje zijn eigen kruisje. Samen staan ze sterk en durven ze risico’s te nemen. We regelen natuurlijk weer taxi voor ze, maar ze zijn fit genoeg en kunnen zich ook op de fiets wel redden. We verheugen ons op de vele speculaties en de bijzondere uitleg van onze duidelijke hints in de stekeligheden die nu wekelijks verschijnen. Het Verrassing Aanval Team (VAT) zal ook weer op zoek gaan, maar dat kan nooit goed gaan zonder onze heldere aanwijzingen. Zoals je hierboven al ziet is er deze keer al wel weer veel, eigenlijk teveel, prijsgegeven in deze eerste stekeligheden.

Weet jij het al?
Volgende week zullen we weer met nieuwe tips komen, dus houdt volgende week de stekeligheden goed in de gaten. Wij zullen de laatste voorbereidingen met de hoogheden in het diepste geheim verder uitvoeren, zodat ze op 9 november geheel klaar zijn om hun taak uit te voeren. Denk jij na al deze aanwijzingen de namen van de nieuwe hoogheden al te weten, dan heb je geluk want de “schriftjescommissie” heeft de schriftjes alweer bezorgd bij de Needse horeca. Vraag daar snel naar de schriftjes, waag een gok en wie weet ben jij na het opkomstweekend de winnaar van een overheerlijke taart van Bakkerij Stroet!