Van woensdag 22 t/m maandag 27 februari zal Neede weer omgedoopt worden tot “Vlearmoesdorp”. Het carnavalsfeest zal in die dagen weer in volle hevigheid losbarsten. Woensdagavond 22 februari wordt in Grandcafé de Hofmaat het ‘Kleintje Gala’ georganiseerd. Deze avond is speciaal bedoeld voor de oudere inwoners van Neede en mensen die niet bij de Gala-avond in januari aanwezig konden zijn. In een gevarieerd programma wordt het publiek tussen 19.30 uur en 21.30 uur volop vermaakt. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de entree is gratis.

Vervolgens wordt op donderdagavond 23 februari het ‘Carnaval zonder beperkingen’ georganiseerd in onze residentie café restaurant De Olde Mölle. Vanuit de hele regio komen carnavalsvierders (met een beperking) naar Neede om één van de mooiste avonden van het seizoen te beleven. Om 19.00 uur arriveren de eerste gasten en om 19.30 uur gaat het feest van start. Deze avond duurt tot 21.30 uur.

Op vrijdag 24 februari wordt het jongerencarnaval georganiseerd in de tent aan de Oranjelaan. Om 20.00 uur is de tent open en om 21.00 uur gaat het feest van start. Om 00.30 uur eindigt deze feestelijke avond voor de jeugd uit Neede en omstreken. Voor alle bezoekers onder de 18 jaar geldt de afspraak; NIX onder de 18. Hierop zal gecontroleerd worden en legitimatie is verplicht.

Zaterdag 25 februari trekt vervolgens de kinderoptocht weer door ons dorp. Een kleurrijke stoet van kinderen en hun ouders trekken door onze winkelstraat en aansluitend wordt er een carnavalsfeest gevierd in de tent aan de Oranjelaan. De optocht start om 14.00 uur.

Dan worden op zondag 26 februari de straten vrijgemaakt voor de grote optocht. Al jaren trekt een kwalitatief hoogwaardige optocht door Neede, en wordt Neede weer op de kaart gezet. De optocht start om 13.30 uur en aansluitend is de tent wederom geopend voor een groot feest.

Op maandag 27 februari wordt het traditionele Dweilen georganiseerd, waarbij vanaf 12.00 uur onder aanvoering van de Vlearmoesband de kroegen en eetgelegenheden in Neede bezocht worden. Het programma start om 12.00 uur bij onze residentie café-restaurant De Olde Mölle en zal eindigen in de Tent aan de Oranjelaan. Om 11.45 uur vertrekt er een bus van de tent richting De Olde Mölle en om 13.00 uur kan men ook met de bus richting café de Rooi’n Vos.

NCG de Vlearmuze hoopt u weer te mogen begroeten tijdens de festiviteiten in het carnavalsweekend.