D’ran survivalrunners Neede winnaar vergulde witzstok
Afgelopen zondag 16 dec organiseerde de jongerenafdeling van NCG de Vlearmuze haar jaarlijkse pré-skimiddag bij Café de Ruif in Neede. Traditiegetrouw wordt op deze middag de winnaar van de vergulde witzstok bekend gemaakt.
Deze eervolle prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon, groep, vereniging of stichting die zich inzet voor de Needse jeugd. In de bomvolle kroeg aan de Borculoseweg waar een gezellige Oostenrijkse sfeer hing werden de survivalrunners van D’ran als 20e winnaar van de vergulde witzstok bekend gemaakt. Zij volgden hiermee Stichting Speelweek Neede op die de prijs vorig jaar in ontvangst mocht nemen.
D’ran, nog maar twee jaar geleden opgericht, heeft in dit korte bestaan al veel jeugd en jongeren enthousiast weten te maken voor de survivalsport. Binnen een half jaar realiseerde deze vereniging haar eigen trainingsfaciliteiten op sportpark ‘t Haantje. Inmiddels telt de vereniging al 240 leden, waarvan 80 jeugdleden zijn tussen de 8 en 18 jaar.
Het is wat betreft de kersverse jongeren hoogheden prins Bjarne 1e en prinses Pien dan ook geheel verdiend dat deze vereniging er dit jaar met de vergulde witzstok vandoor gaat.