Het N.C.G. de Vlearmuze ”Carnavals overlevingspakket” nu te bestellen voor EURO 11,11.

Het N.C.G. de Vlearmuze ”Carnavals overlevingspakket” nu te bestellen voor EURO 11,11.

De Carnaval is in aantocht en dat betekent: confetti, aangepaste polonaises en een hele hoop plezier,

omdat 4 dagen feesten een hele opgave is in deze tijd, biedt N.C.G. de Vlearmuze een mega leuk “Carnavals overlevingspakket” gevuld met allerlei lekkernijen en hulpmiddelen zodat jij tijdens de Corona de Carnaval goed door kan komen!

Kleine impressie van de inhoud van het pakket:

– N.C.G. keycord

– serpentine

– ballonnen

– vlaggenlijn

–  chips

– carnaval accessoires

– chocolade

Het N.C.G. Carnavals overlevingspakket kun je bestellen tot 1 januari 2021.

Hoe te bestellen:

Stuur een e-mail naar pakket.ncg@gmail.com

Vermeld duidelijk onderstaande gegevens:

  • Naam (voor en achternaam).
  • Je mobiele telefoonnummer.
  • Het aantal pakketten.

Je zult binnen 1 week een betaalverzoek ontvangen door middel van een tikkie via je mobiele telefoon. In het tikkie staat ook je afhaalnummer. Bewaar deze goed; zonder nummer GEEN pakket!!

Op zaterdag 13 februari 2021 het “carnavals weekend” kun je je bestelde pakket met je afhaalnummer via de Carnavals drive-thru ophalen bij ’t Nus.

Bestel hem snel want op=op.

 

Seizoen 2020 – 2021 Officiële activiteiten afgelast.

Beste Carnavalisten,

In juni hebben we jullie op de hoogte gebracht van het besluit om het komende carnavalsseizoen niet officieel op te starten. Dit vanwege het coronavirus en alle maatregelen die hierbij gelden. Het coronavirus houdt ons nog steeds in haar greep en het lijkt erop dat we nog langere tijd vastzitten aan de 1,5 meter-samenleving en verschillende andere maatregelen vanuit de overheid.

We hebben de deur tot nu toe op een kier gehouden, in de hoop dat de maatregelen zouden versoepelen en er weer mogelijkheden ontstonden om toch iets te organiseren. De grote activiteiten vragen echter ook voorbereidingstijd van de verschillende commissies en ook van eventuele deelnemers. Daarnaast neemt een vergunningstraject de nodige tijd in beslag. Om die reden zien wij ons genoodzaakt om nu een definitief besluit te nemen rondom een aantal grote activiteiten.

In overleg met het Algemeen Bestuur, en dan met name de optochtcommissie, kinderoptochtcommissie en Pipistrello, is het besluit genomen dat de kinderoptocht op zaterdag en de grote optocht op zondag niet door zal gaan. Daarnaast zal er door Pipistrello geen tentfeest worden georganiseerd. Tevens worden alle overige officiële activiteiten voor het seizoen 2020 – 2021 afgelast.

Dat er geen officiële activiteiten plaatsvinden, betekent niet dat we dat er komend seizoen niets zal worden georganiseerd. Op basis van de geldende maatregelen proberen we alsnog een aantal alternatieve activiteiten te organiseren. Dit begint met de Thuisbingo Carnavalseditie op zaterdag 7 november! Daarnaast zijn er al verschillende ideeën die uitgewerkt gaan worden. Mocht je zelf een geweldig idee hebben, geef die dan vooral door via info@ncgdevlearmuze.nl.

We hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en hopen jullie op het beeldscherm te zien tijdens de eerste aangepaste activiteit, de Thuisbingo Carnavalseditie.

Blijf gezond en let goed op elkaar!

Namens het Algemeen Bestuur van N.C.G. de Vlearmuze,

Ria Ruiterkamp
Voorzitter N.C.G. de Vlearmuze

Agenda Algemene Ledenvergadering 3 juli 2020

Geachte leden,

Hierbij nodigen wij u uit voor de Algemene Ledenvergadering op vrijdag 3 juli a.s. om 20.00 uur in onze residentie café-restaurant de Olde Mölle.Als gevolg van de coronamaatregelen kiezen we er dit jaar voor om te werken met aanmelding. Als je aanwezig wilt zijn, dien je je aan te melden bij ondergetekende via jeroenabbink@hotmail.com. Dit kan tot uiterlijk donderdag 2 juli a.s.

Agenda Jaarvergadering

Verslag Jaarvergadering

Seizoen 2020 – 2021

Beste Carnavalisten,

Het Corona-virus raakt de gehele samenleving. Zo ook N.C.G. de Vlearmuze. In de afgelopen periode hebben we, op geleide van maatregelen vanuit de overheid, een aantal keuzes moeten maken voor het lopende seizoen. Met een nieuw seizoen op komst, ontkomen we er niet aan om ook hier over na te denken en tot een besluit te komen. De voorbereidingen starten namelijk al in mei/juni. Binnen de commissies die vertegenwoordigd zijn in het Algemeen Bestuur is om die reden ook een enquête uitgezet over dit onderwerp. Langs deze weg willen we jullie op de hoogte brengen van het besluit dat het Dagelijks en het Algemene Bestuur heeft genomen met betrekking tot komend seizoen.

Het seizoen 2020 – 2021 gaat officieel niet van start. Dit houdt in dat er geen hoogheden worden gezocht en er geen opkomst zal plaatsvinden op de 11de van de 11de. De overige activiteiten gaan vooralsnog, op basis van de opgelegde maatregelen van de overheid, niet door. Het 44-jarig jubileum zal ook niet gevierd worden in het seizoen ’20 – ’21, maar schuift door naar het seizoen ’21 – ’22.

Dit besluit was lastig om te nemen. In onze beleving is het echter voor een groot deel van de activiteiten onmogelijk, met in achtneming van de social-distancing van 1.5 meter, te laten plaatsvinden op een manier die past bij onze vereniging en het carnaval in het algemeen. Indien de overheid de maatregelen versoepelt, wordt op dat moment gekeken of er activiteiten zijn die wel of in aangepaste vorm door kunnen gaan. Vanuit het Dagelijks- en Algemeen Bestuur wordt op dat moment alles gedaan om dit mogelijk te maken en samen carnaval te vieren, in welke vorm dan ook. De gezondheid van jullie als leden mag echter onder geen beding in gevaar komen.

We hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Tijdens de jaarvergadering op 3 juli aanstaande, waarvoor de uitnodiging nog volgt, is er gelegenheid om vragen te stellen over dit onderwerp.

Met vriendelijke groet,

Ria Ruiterkamp
Voorzitter N.C.G. de Vlearmuze

Maatregelen Corona

Voor alle commissies en vrijwilligers binnen NCG de Vlearmuze:

Als gevolg van de extra maatregelen die bekend zijn gemaakt door de overheid rondom het Corona-virus, zal ook ’t Nus t/m 6 april gesloten zijn.

We hopen op jullie begrip en medewerking in deze.

Indien er nieuwe ontwikkelingen zijn die invloed hebben op het bovenstaande, zullen we jullie informeren.

Met vriendelijke groet,
Dagelijks bestuur NCG de Vlearmuze

GROTE OPTOCHT AFGELAST!!

Beste carnavalisten,

Gezien de slechte weersvoorspellingen is besloten de gehele optocht af te gelasten.

Veiligheid staat voorop. Onze excuses hiervoor en we hopen op ieders begrip.

Het feest in de tent gaat wel door, de tent is open vanaf 14:00 uur.

Optochtcommissie N.C.G. de Vlearmuze.

Gouden Alaaf voor OranjePop Neede

 

De vrijwilligers van OranjePop Neede hebben zaterdagavond de Gouden Alaaf in ontvangst genomen; een onderscheiding van het Needs Carnavals Genootschap De Vlearmuze.

De onderscheiding wordt elk jaar uitgereikt aan een organisatie of persoon die zich bijzonder verdienstelijk maakt voor de Needse gemeenschap. OranjePop zorgt al jaren voor live-muziek en andere activiteiten op Koningsdag op het feestterrein bij de muziekkoepel aan de Oranjelaan in Neede.

3e Stekeligheden 2019-2020

Zoals iedereen weet zijn de voorbereidingen alweer in volle gang. Er zijn nog maar een paar dagen voor de grote avond. In deze stekeligheden maken we de cirkel weer rond en dan heeft iedereen zoveel hints dat het onmogelijk zou moeten zijn dat je nog niet weet wie de nieuwe hoogheden zullen zijn. Hieronder volgt het laatste deel als je toch nog wel wat hulp kunt gebruiken.

Jongeren

Nou? Ben je er al uit? Of heb je de laatste aanwijzingen nog nodig om je het goede pad op te sturen? Hadden we al verteld dat beide hoogheden geen geboren en getogen Needenaren zijn? Ze zijn allebei geboren vlakbij de “duutse grens”. Maar nu wonen ze beide in het gehucht. De prins laat water koken, en de prinses heeft meerdere religieuze
achtergronden. Onze prinses is een ware durfal, ze gaat geen uitdaging uit de weg, en zoekt graag de grenzen op. De prins zoekt de grenzen op een andere manier op. Hij haalt vrienden uit alle landen! In hun vrije tijd zijn ze beide te vinden op hetzelfde sportcomplex. We zijn ervan overtuigd dat jullie met deze hints het juiste duo moeten kunnen voorspellen. Oke, als laatste tip, doe ermee wat je wilt, maar beide hoogheden van dit jaar zijn regelmatig tot in de late uurtjes in en rondom Neede te vinden. Zeker niet altijd bij hetzelfde, maar dat vult elkaar dan ook goed aan.
Laten we vooropstellen dat we dit jaar een paar hebben dat weet van feesten, waarbij vroeg thuis komen niet in het woordenboek staat. Ze kunnen beide niet wachten tot het zover is en vinden het bijzonder lastig om het nog stil te
houden! Ze kijken uit naar een geweldige opkomstavond en een mooie rondrit door Neede op zondagochtend! Dus kijk goed om je heen, waag nog een laatste gok en kom zaterdagavond 9 november onze nieuwe
jongerenhoogheden bewonderen bij onze residentie de Olde Mölle.

Senioren
Aanstaande zaterdag zullen we het weten. Tot die tijd is het gissen: Wie komen er dit jaar in die schijnwerpers op het podium? Zijn ze erbij op de verrassende vrijdagavond die het VAT heeft georganiseerd? Dat zou wel erg mooi zijn, maar de namen van deze rotsen in de branding werden tot op heden wel erg weinig gehoord. Ze zijn gepokt en gemazeld, door de wol geverfd, en ze weten wel wat het is om een deukje op te lopen dus we hoeven ons weinig
zorgen te maken. Onze nieuwe hoogheden hebben een groot hart en groots zijn ook hun daden. Deze heren staan regelmatig aan de lat. De lat leggen onze nieuwe hoogheden soms heel hoog waarbij ze echter nooit in de
problemen komen. We werken deze laatste dagen met plezier, met discipline, 7×24, keihard… En zo bouwen we naar een hoogtepunt.
Het is glashelder, dit grote geheim wordt ook dit jaar weer als een ware schat tot zaterdag bewaard. Een oude wijsheid is op hen zeker van toepassing: “Een man is zoals hij auto rijdt”. Het is eigenlijk niet voor te stellen, maar als je het echt nog niet weet, denk dan aan wat Joseph Joubert (essayist) ooit heeft uitgesproken: “Wend u tot de jongelui: die weten alles”.
Tot zaterdag!

Ook via deze weg bedanken wij nogmaals Prins Bjarne 1e en Prinses Pien regerend onder het motto: Wi’j zorgt d’r wal veur! en we willen Prins Patrick 1e en Adjudant Albert en hun dames nogmaals bedanken voor het prachtige
seizoen dat we met hen hebben mogen beleven onder het motto Wi’j dondert deur! Voordat de nieuwe Hoogheden opkomen zullen wij op passende wijze afscheid nemen van deze hoogheden. Toch nog een gokje wagen? Wees er dan snel bij want vrijdag worden de schriftjes opgehaald door de schriftjescommissie. Ook als je het zeker weet, kom dan vooral zaterdagavond met je familie, kennissen en vrienden naar Residentie de Olde Mölle en haal je gelijk. Tot zaterdag!

N.C.G. de Vlearmuze

2e Stekeligheden 2019-2020

De aanwijzingen van vorige week waren natuurlijk al erg verhelderend. Er zijn al vele namen gehoord, maar of de goede erbij zaten blijft voor jullie de vraag en voor ons een weet. Deze week de kans om voor je potentiële kandidaten eens na te gaan of de nieuwe tips nog meer houvast geven.
Nog maar een paar weken voor de opkomst! Dit jaar zal het thema van de opkomst “Misdaden in Neede” zijn.

Jongeren

De geruchtenstroom begint al aardig op gang te komen, en we hebben al meerdere namen voorbij zien gaan. Zit de juiste er al bij? Voor de twijfelaars onder ons hier nog een aantal hints.
Kleding is voor beide hoogheden soms nog een dingetje, ach ja, je moet doen waar je je goed bij voelt zeggen we altijd toch? De opleidingen/beroepen van deze twee lijken in de verste verte niet op elkaar, maar toch maken beide stappentellers overuren. EN, bij beide zat het er al vroeg in. Als kind gingen ze er al helemaal in op.
Waar de een wat rustiger is, is de ander een spring in het veld, maar die ook veel van knuffelen houdt. Stappen vinden ze beide erg leuk! En dan worden de nodige biertjes genuttigd in Neede (op de “fijne oale fietse”) maar ook in omstreken. Festivals, tentfeesten, niks is ze te gek.
Jeetje, wat vertellen we zo ineens veel achter elkaar hé? We worden er zelf ook totaal enthousiast door. We worden erin meegenomen. Daarom bewaren we de laatste hints voor volgende week.
Schrijf ondertussen vooral al je bedenkingen op in de schriftjes die in de welbekende
horecagelegenheden liggen.

Senioren

De dingen zijn nooit echt wat ze zijn. Ze zijn namelijk wat je er zelf van maakt. Door in deze stekeligheden weer veel prijs te geven zullen we iedereen een beetje ontzorgen. Komt tijd, komt raad & daad. Weinig drukte nodig om de juiste hoogheden te raden dit jaar. De nieuwe Prins zal dit jaar met trots de zilveren versierselen dragen. Als deze hoogheden hun sport uitoefenen, in en om het bos, dan gaat hun hart sneller kloppen. De voorbereidingen voor het komende seizoen zijn nu bijna afgerond en ze hebben het weer aardig op de rails. Dat is ook wel logisch want ze zijn, ieder op eigen manier, heel erg handig. Er is er eentje best lang van stof, maar daar hebben we nog niet veel last van gehad. De dames hebben er nu ook weer heel veel zin in. De hoogheden en de dames kunnen niet wachten om de bloemetjes buiten te zetten. We hoeven ze zeker niet te leren wat feesten is. Trouwens, ene Marco B. heeft ooit een hit gehad waarmee deze heren een bijzondere relatie hebben! Interessant weetje kunnen we nu ook wel delen: beiden hebben gelukkig geen last
van triscaidecafobie. We eindigen dit keer met een uitspraak van Cruijff: Als ik zou willen dat je het begreep, had ik het wel beter uitgelegd.

Weet jij het al?
Alles klopt wat hierboven staat en er loopt nog heel wat water door de Koningsbeek voordat het seizoen start. Maar er gaat nu toch wel een lampje branden? Volgende week zullen we weer met de laatste nieuwe tips komen, dus houdt ook dan de stekeligheden weer goed in de gaten. Denk jij na al deze aanwijzingen de namen van de nieuwe hoogheden al te weten, Vraag bij de Needse Horeca naar het schriftje, waag een gok en wie weet ben jij na het opkomstweekend de winnaar van een
overheerlijke taart van Bakkerij Stroet.