Agenda Algemene Ledenvergadering 14 juni 2019

 

Geachte leden,

 

Hierbij nodigen wij u uit voor de Algemene Ledenvergadering op vrijdag 14 juni a.s.

om 20.00 uur in ’t Nus.

 

Agenda:

 

 1. Opening Voorzitter

 

 1. Notulen ALV 15 juni 2018

 

 1. Ingekomen stukken en mededelingen

 

 1. Jaarverslag Penningmeester

 

 1. Verslag Kascontrole Commissie

 

 1. Toelichting resultaten Pipistrello

 

 1. Toelichting Jubileumcommissie

 

 1. Bestuursverkiezing:

Aftredend, herkiesbaar:

 • Robert Souilljee, voorzitter Optochtcie.           aftredend, herkiesbaar

Aftredend, niet herkiesbaar:

 • Mirjam Arends, 2de penningmeester aftredend, niet herkiesbaar
 • Liz vd Berg, vz Kinderoptocht cie. aftredend, niet herkiesbaar

Functie wisseling:

Voorstel nieuwe bestuursleden:

 • Karien Wegdam                                       voorzitter Kinderoptochtcommissie
 • Monique Jannink 2de penningmeester

 

 1. Verkiezing Kascontrole Commissie

 

 1. Vast stellen datum ALV 2019

 

 1. Rondvraag

 

 1. Sluiting

 

Leden hebben het recht voorstellen in te dienen ter plaatsing op de agenda van de Algemene Ledenvergadering. De betreffende voor­stellen dienen uiterlijk 1 week voor de vergadering schrif­telijk bij het secretariaat te zijn ingediend.

Het jaarverslag van de penningmeester is een half uur voor aanvang van de  jaarvergadering beschikbaar in ’t Nus.

 

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur N.C.G. “De Vlearmuze”,

 

Jeroen Abbink

Secretaris

Tag je vrienden en win!!

Tag je vrienden en win!!

Lopen jouw vrienden elk jaar weer in dezelfde boerenkiel? Of ben je zelf toe aan iets nieuws?! We mogen 2 carnavalsoutfits weggeven van Carnavalskleding.nl!

Tag je vrienden op de Facebookpagina en win een te gekke outfit naar keuze! We maken vrijdag de winnaar bekend zodat je er volgende week tijdens het Carnavalsweekend Neede 2019! al in kunt staan te shinen!

D’ran survivalrunners Neede winnaar vergulde witzstok.

 

D’ran survivalrunners Neede winnaar vergulde witzstok
Afgelopen zondag 16 dec organiseerde de jongerenafdeling van NCG de Vlearmuze haar jaarlijkse pré-skimiddag bij Café de Ruif in Neede. Traditiegetrouw wordt op deze middag de winnaar van de vergulde witzstok bekend gemaakt.
Deze eervolle prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon, groep, vereniging of stichting die zich inzet voor de Needse jeugd. In de bomvolle kroeg aan de Borculoseweg waar een gezellige Oostenrijkse sfeer hing werden de survivalrunners van D’ran als 20e winnaar van de vergulde witzstok bekend gemaakt. Zij volgden hiermee Stichting Speelweek Neede op die de prijs vorig jaar in ontvangst mocht nemen.
D’ran, nog maar twee jaar geleden opgericht, heeft in dit korte bestaan al veel jeugd en jongeren enthousiast weten te maken voor de survivalsport. Binnen een half jaar realiseerde deze vereniging haar eigen trainingsfaciliteiten op sportpark ‘t Haantje. Inmiddels telt de vereniging al 240 leden, waarvan 80 jeugdleden zijn tussen de 8 en 18 jaar.
Het is wat betreft de kersverse jongeren hoogheden prins Bjarne 1e en prinses Pien dan ook geheel verdiend dat deze vereniging er dit jaar met de vergulde witzstok vandoor gaat.

Aanmelding lidmaatschap

Aanmelding lidmaatschap N.C.G. De Vlearmuze

Zoals elk jaar krijgen wij rondom de opkomst veel nieuwe aanmeldingen voor onze vereniging. Dit lidmaatschap geeft de leden tevens het voorrecht om tijdens de eerste voorverkoopavond gala-kaarten te kopen. Voor het seizoen 2018/2019 kunnen nieuwe leden zich uiterlijk aanmelden tot zaterdag 17 november 2018. Uiteraard mogen nieuwe leden zich ook nog na deze datum aanmelden, maar hiermee kan vervolgens geen gala-kaart gekocht worden op de eerste voorverkoopavond.

3e Stekeligheden 2018-2019

3e Stekeligheden Hoogheden 2018-2019!
Er zijn nog maar enkele dagen te gaan voor de grote avond. De voorbereidingen voor het carnaval zijn dus in volle gang. In de aanloop naar de bekendmaking van de hoogheden worden er diverse stekeligheden gepubliceerd. In de horecagelegenheden liggen schriftjes waarin mensen die denken te weten wie de nieuwe hoogheden zijn, de namen kunnen opschrijven. De eerste hints zijn reeds in twee delen gepubliceerd. Hieronder volgt nu het laatste deel.

Jongeren
De tijd lijkt te vliegen, grote sprongen zijn er gemaakt, onze lieve kleine schattige hoogheden hebben er super veel zin in, maar hebben jullie de juiste namen al in gedachten? Onze Hoogheden staan te trillen op de benen, maar of dit van spanning of enthousiasme is, wij weten het niet.
Aangezien het nu nog maar een weekje duurt zullen we wat meer “bruikbare” hints geven. Beide hebben ze een voorbeeldfunctie, zijn ze sportief, werken ze met voedsel, en hebben ze interesse in hetzelfde vakgebied maar alleen in compleet verschillende gebieden. Ze hebben beide ervaring met het Needse carnaval, of ze het ook op dezelfde manier ervaren is maar de vraag? Het vervoer van onze hoogheden is typerend voor het werk van onze Prins, die overigens ook al enige affectie heeft met oud-prinsen van de N.C.G. de Vlearmuze. Onze prinses is echt een meisje, haar verzamelverslaving van accessoires is de reden dat zij veel ruimte nodig heeft.
Nu we werkelijk alle eigenschappen en omschrijving van onze Hoogheden hebben gepresenteerd, moet het voor iedereen nu toch wel een keer duidelijk zijn, dus schrijf vooral jullie verdenkingen op in de schriftjes die in de Needse horeca te vinden zijn en wie weet win je een lekkere taart van Stroet!
De hoogheden staan te popelen om bekend gemaakt te worden en hopen jullie allemaal te zien bij onze residentie de Olde Mölle. De opkomstavond beloofd een groot spektakel te worden, dus allemaal graag tot zaterdag!

Senioren
Wie zijn zaterdag de verrassing? Wij vinden de aanwijzingen nogal helder, maar sommigen kunnen er nog geen touw aan vastknopen. Zul je zaterdag van de stoel vallen van verbazing of weet je het eigenlijk al? Wat wij nu al wel zeker weten: voor deze bezige bijen geldt: eendracht maakt macht! We vinden echt veel overeenkomsten bij onze nieuwe hoogheden, maar toch ook wel wat opvallend grote tegenstellingen: eentje hoor je gegarandeerd op feesten en de andere is zeker iets rustiger. Beide hebben echt iets met snelheid en ook iets bijzonders met fietsen, maar ieder op weer geheel eigen wijze. Deze vroege vogels zijn vol energie, nog lang niet uitgeblust, en allebei erg creatief en kleurrijk. Geen water is hen te diep. Ze zoeken altijd naar verandering, reageren erop en zien het als kansen. We hebben wederom erg handige hoogheden gevonden die goed aan de weg timmeren. Ze worden daarnaast ook nog getypeerd als eerlijk en integer en vertrouwen staat bij hen hoog in het vaandel. Dat het ook weer een seizoen met (emotioneel) vuurwerk wordt dat kunnen we wel garanderen. Een tip van ons: Ga op een mooie dag een wandeling maken en klim eens rustig op de Needse uitkijktoren. Misschien dat het kwartje dan valt.

Tot zaterdag!
Langs deze weg bedanken wij nogmaals Prins Stef 1e en Prinses Merle regerend onder het motto: ’t kan neet op! en we willen Prins Niels 1e en Adjudant Reinald en hun dames nogmaals bedanken voor het geweldige seizoen dat we met hen hebben mogen beleven onder het motto Wie’j doot d’r nog ene met de jas an! Voordat de nieuwe Hoogheden opkomen zullen wij op passende wijze afscheid nemen van deze hoogheden.

Toch nog een gokje wagen? Wees er dan snel bij want vrijdag worden de schriftjes opgehaald door de schriftjescommissie. Ook als je het zeker weet, kom dan vooral zaterdagavond met je familie, kennissen en vrienden naar Residentie de Olde Mölle en haal je gelijk. Tot zaterdag!

N.C.G. de Vlearmuze

2e Stekeligheden 2018-2019

2e Stekeligheden Hoogheden 2018-2019!

En, weten jullie het al na al die aanwijzingen van vorige week? Er zijn al vele verbanden gelegd en verschillende namen gevallen, maar of de goede erbij zaten blijft voor jullie de vraag en voor ons een weet. Om het allemaal wat te vergemakkelijken zullen we jullie nog wat tips van de sluier geven.

Jongeren

Laten we dan maar direct met de deur in huis vallen, een van onze hoogheden is nog vrijgezellig en de ander is al een tijdje verliefd. Beide houden ze van een spel in het veld, maar zijn aanhangers van compleet verschillende clubs. Onze prinses heeft goed geleerd knopen door te hakken, of juist te leggen? Dit veroorzaakt geen enkel probleem aangezien onze prins, soms nog net een klein kind is en toch zijn eigen plan trekt. Nee zeggen is geen optie, dat is ook gebleken, ze zijn overal voor in en erg fanatiek en snel. Alle inspanning, activiteit en de nodige versnaperingen veroorzaken natuurlijk erg veel vermoeidheid, dat is dan ook de reden dat ze niet onbekend zijn met uitslapen en middagdutjes. Hebben we jullie hiermee al in de goede richting geholpen, of juist niet? We adviseren jullie lekker te blijven puzzelen, want volgende week komen de laatste aanwijzingen!

Senioren

Wat men het best leert, is hetgeen men tot op zekere hoogte zichzelf leert. Wijze woorden om mee te beginnen en om te zeggen: onze nieuwe hoogheden leren snel en werken hard en bouwen zo mee aan een spectaculair nieuw seizoen. Ze zijn echt druk en hun leven is soms net een tuimelaar:het gaat alle kanten op. Ze lijken wel op elkaar, maar ze kunnen ook totaal verschillend zijn. Hun idee over vakantie is apart: aan de ene kant exact gelijk en aan de andere kant totaal anders. Het zijn wel meesters in hun werk en over hun dames hebben we de stelling: ze mogen er zijn. Om het Vlearmuze Aanval Team (VAT) duidelijk meer op weg te helpen zullen we nu verklappen dat iemand van de Prinsengarde versterking zal krijgen in de buurt. Je kunt aannemen dat ook met deze tweede stekeligheden weer veel info is gegeven. Tot op heden waren er aardig wat gokkers die er helemaal niets van bakken. De laatste tip van deze week komt van Multatuli: Streven naar waarheid, is waarheid. Geloof in het goede, is goed. Vertrouwen op adel, is adel.

Weet jij het al?

Genoeg geleerd en gaat er al een lichtje branden? Volgende week zullen we weer met de laatste nieuwe tips komen, dus houdt ook dan de stekeligheden weer goed in de gaten. Denk jij na al deze aanwijzingen de namen van de nieuwe hoogheden al te weten, Vraag bij de Needse Horeca naar het schriftje, waag een gok en wie weet ben jij na het opkomstweekend de winnaar van een overheerlijke taart van Bakkerij Stroet.

1e Stekeligheden 2018-2019

1e Stekeligheden Hoogheden 2018-2019!

Na een zeer geslaagde SEN gaan we nu alweer richting de opkomstavond, de aftrap van het nieuwe carnavalsseizoen. Het NCG de Vlearmuze zal op zaterdag 10 november het 42e prinsenpaar en ook de nieuwe jongerenprins en prinses bekend maken! Net als voorgaande jaren zal in onze Residentie, Café-Restaurant de Olde Mölle, eerst op ludieke wijze afscheid genomen van de “oude” hoogheden.
Het prinsenpaar Prins Niels 1e en Adjudant Reinald, Prins Stef 1e en Prinses Merle. De jongeren regeerden onder het motto: ’t kan neet op! Zij kijken terug op een fantastisch jaar en hebben hun motto eer aangedaan, door bij alle activiteiten tot het einde de sfeer er goed in te houden. Prins Niels 1e en Adjudant Reinald en hun dames kijken terug op een geweldig maar ook bewogen seizoen.
Ze hebben het motto “Wie’j doot d’r nog ene met de jas an!” altijd in ere gehouden. Ze zijn tot het gaatje gegaan en zij waren de hoogheden die na de feesten het licht uitdeden. Onze hoogheden willen iedereen bedanken voor een bijzonder seizoen en ze willen de nieuwe hoogheden alvast superveel plezier toewensen! Dit jaar zal het thema van de opkomst “Grote NCG Spelshow” zijn.

Jongeren

Of de nieuwe jongeren hoogheden het ook fantastisch gaan vinden is natuurlijk nog maar de vraag.
Uiteraard kennen jullie de jaarlijks terugkerende zin: Onze hoogheden hebben veel overeenkomsten wat ook tegengesteld is, dit gaat ook op voor de nieuwe hoogheden. Beide houden zij in ieder geval van feesten, stappen en gezelligheid alleen begrijpen zij niks van elkaars muzieksmaak. Desondanks kunnen ze het prima met elkaar vinden en zitten ze ook regelmatig in dezelfde kroegen hun tijd te verslinden.
Zoveel informatie in de eerste stekeligheden? Ja we fladderen het er allemaal zo uit! Natuurlijk zijn we nog een aantal belangrijke punten vergeten, maar we verwachten dat jullie met deze aanwijzingen al behoorlijk ver kunnen komen. Kunnen jullie niet wat meer tips van de sluier geven?
Vooruit, omdat onze hoogheden geen “Nee” kunnen zeggen, zullen we ons bij hun aansluiten en nog wat extra aanwijzingen vrijgeven.
Tijdens de voorbereidingen wordt er nog wel eens wat vergeten, maar ze overtuigen ons ervan dat we ons niet druk hoeven te maken, aangezien het volgens hen één georganiseerde chaos wordt. Hun “leidinggevende capaciteiten” overtuigd hen dan ook van het feit dat de jongerenafdeling zich dit jaar geen zorgen hoeft te maken en zij het voortouw zullen nemen bij het verzorgen van spetterende feesten!!

Senioren

De nieuwe Prins en Adjudant en hun dames zijn zelf nog wel een beetje in de war, maar we bereiden ze vanzelfsprekend weer goed voor zodat het geen puinhoop zal worden. Deze mannen hebben er ook heel veel zin in! Beiden weten ook van aanpakken: er is geen berg te hoog. Deze bekenden in de Needse sportwereld zijn ook bekend buiten Neede. Het is overigens niet te geloven hoe vaak we nu het getal elf in hun leven aantreffen. Het kan niet anders: het moest gewoon zo zijn! We verheugen ons op de vele speculaties en de bijzondere uitleg van onze duidelijke hints in de stekeligheden die nu wekelijks verschijnen. Het Vlearmuze Aanval Team (VAT) zal ook weer op zoek gaan, maar dat komt niet goed zonder heldere aanwijzingen in de stekeligheden. Zoals je hierboven al ziet is er deze keer al wel weer veel prijsgegeven in deze eerste stekeligheden.

Weet jij het al?
Volgende week zullen we weer met nieuwe tips komen, dus houdt volgende week de stekeligheden goed in de gaten. Wij zullen de laatste voorbereidingen met de hoogheden in het diepste geheim verder uitvoeren, zodat ze op 10 november geheel klaar zijn om hun taak uit te voeren. Denk jij na al deze aanwijzingen de namen van de nieuwe hoogheden al te weten, dan heb je geluk want de “schriftjescommissie” heeft de schriftjes alweer bezorgd bij de Needse horeca. Vraag daar snel naar de schriftjes, waag een gok en wie weet ben jij na het opkomstweekend de winnaar van een overheerlijke taart van Bakkerij Stroet.