Hoogheden

Hoogheden

PRINS STEPHAN & ADJUDANT GERD

"WI'J KRI´JT D´R GIN GENOG VAN!"

Bekijk proclamatie

PRINS EDWIN & PRINSES LOTTE

"VOL GAS, BUNT WI'J GOOD TE PAS!"

Bekijk proclamatie

PRINS KOEN & PRINSES ZOË

"WIJ GAAN KNALLEN MET DIE BALLEN"

Bekijk proclamatie

PRINS STEPHAN & ADJUDANT GERD

"WI'J KRI´JT D´R GIN GENOG VAN!"

Loader image

Proclamatie Prins Stephan en Adjudant Gerd.

Wi’j Prins Stephan, Oppermeester van ‘t stukadoorsgilde, Heerser van ‘n Rozenkamp, Opperdeurzakker van de Vlearmuze, Raadsman van onzen Veurzitter en Beschermheer oaver zien Adjudant Gerd, Toozichtsholder oaver het Kisveld, Beschermheer van Pipistrello, Ambassadeur veur Gescher en Grootmeester in het hypotheekadvies.

Samen Levensgenieters en Bourgondiers en het 44e Prinsenpaar van de Vlearmuze, verkloard hierbie: 

Ten 1. Dat, de Raad van Elf  ‘n Prins en zien Adjudant bi’j elk evenement en uuttreden verwelkomt bi’j de betreffende locatie met ‘n rode loper van minimaal ’n meter breed en dree meter lang. Dit zodat ’n  Prins en ‘n Adjudant op een waardige manier hun entree könt maak’n. 

Ten 2. Dat, de Zwitserse Garde veur ‘n Prins en ’n  Adjudant een good ontbijt verzorgt en dat samen gebruukt, op Rosenmontag veur ‘t dweilen.

Ten 3. Dat, de ZMP ploeg zorgt veur ‘n passende versiering bi’j de Prins gedurende het carnavalsweekend.

Ten 4. Dat, de buurt van ‘n Adjudant zorgt voor ‘n passende versiering bi’j de Adjudant gedurende het carnavalsweekend.

Ten 5. Dat, Otto Kampferman beneumt wordt tot ‘n Hofkelner. Zien taak is um te zorgen dat ‘n Prins en ‘n Adjudant en hun dames, good voorzeen wordt van de gewenste drankjes tiedens het seizoen.

Ten 6. Dat, de Greune Garde zorgt veur ‘n warme snack in ‘n optocht veur ‘n Prins en ‘n Adjudant en hun gevolg.

Ten 7. Dat, de Raad van Elf,  ‘n Prins en ‘n Adjudant metnemt met ‘t bannerhangen. Prins en Adjudant zorgt zelf voor ‘n passende banner veur hun huus.

Ten 8. Dat, Kevin Vos en Joost Geerts bie d´ Olde Mölle nen Reunie organiseert van old Jongerenraadsleden en Jongerenhoogheden ut de tied dat ´n Prins hun veurzitter was. 

Ten 9. Dat, Unsere Freunden von den Stadgemeinschaft der Karnevalisten Gescher e.V. zorgt veur ‘n spetterend optreden tiedens ‘t Toafeln.

Ten 10. Dat, Pipistrello er veur zorgt dat ‘n Prins en ‘n Adjudant en hun dames good verzorgt wordt tiedens ‘t carnavalsweekend.

Ten 11. Dat, de Vlearmeikes hun mannen zovöl meugelijk vergezelt tiedens de uuttredens in passende kleding. Dit um de dames van ‘n Prins en ‘n Adjudant te ondersteunen.

Aldus verordeneert op Zundag 14 november 2021 onder het motto: 

Wi’j kri´jt d´r gin genog van!

PRINS EDWIN & PRINSES LOTTE

"VOL GAS, BUNT WI'J GOOD TE PAS!"

Proclamatie Jongerenprins Edwin en Jongerenprinses Lotte.

Wij Jongerenprins Edwin 1e, Hertog van zowel de Margrietstraat als het Hengeler, heerser over de Needse voetbalvelden, Baron van de Twentse Metaal industrieen Beschermheer van zijn Jongerenprinses Lotte, Hertogin van de Höfte, Beschermvrouw van de Hupselse Piraten Formatieen toezichthoudster van het Achterhoekse bakkersgilde.

Verklaren hierbij:

Ten eerste dat....Nu wij de jongerenhoogheden van het N.C.G. de Vlearmuze zijn, de buurt van zowel prins als prinses onze tuinenvanaf zaterdag 4februari 2023op grootsen feestelijke wijze versieren,zodat voor één ieder duidelijk is dat wij hier regeren!

Ten tweede dat....De kearls van de HPFkeet in samenwerking met de Dam FM een speciale draaiavond organiseren voor de gehele jongerenafdeling.

Ten derde dat...Onze zussen Hennie, Joanne en Sanne een creatieve outfit voor ons allen regelen voor het dweilen op maandag 20 februari 2023 bij de Needse horeca. Deze outfit dient te passen bij de surprise-act die de dames tijdens het dweilen bij Cafe de Ruif voor ons mogen verzorgen.

Ten vierdedat...Bakkerij Nollen, de werkgever van prinses Lotte, ons voorafgaand aan de grote Needse carnavalsoptocht voorziet van overheerlijke warmgebakken saucijzenbroodjes, zodat wij deze zware dag met een goed gevulde maag kunnen beginnen.

Ten vijfde dat...CV  de Chaot’n tijdens de optocht in Buurse op creatieve wijze invulling geeft aan het verjaardagsfeest van prins Edwin de1e, zodat heel Buurse weet dat onze prins deze dag 20 kaarsjes mag uitblazen.

Ten zesde dat...Het volleybalteam van prinses Lotte een gemixed beachvolleybaltoernooi organiseert voor alle teamleden van prins en prinses. Hierbij dragen wij het voetbalteam van prins Edwin op de afterparty voor haar rekening te nemen.

Ten zevende dat...Papa Bart Emaus en mama Anke Esselink een tourtocht organiseren voor onze beide families. Dit alles onder professionelebegeleiding van Naniek Rupert. Iedereen mag zijn eigen vervoermiddel kiezen, zolang het maar kabaal maakt en minimaal 1 PK heeft.

Ten achtste dat...Onze vriendengroep verkleed als gait met ons mee feest op de jongerenwagen tijdens de grote Needse carnavalsoptocht.

Ten negende dat...Wij onze voorgangers prins Bas 1e en prinses Anne, de enige jongerenhoogheden die zowel de optocht in Gescher als Neede hebben moeten missen, toch nog een echte optocht willen gunnen. Wij nodigen hun daarom uit om ons te vergezellen in een ludiek maar vooral velgekleurd prins en prinsespakje tijdens de optocht in Gescher.

Ten tiende dat...Onze eigen jongerenafdeling een stapavond organiseert waar ook de kersverse ouderenhoogheden en hun aanhang voor worden uitgenodigd.

Ten elfde dat...Een goed voorbeeld, goed doet volgen. Wij roepen daarom iedereen op om op uitbundige wijze het carnaval dit seizoen te vieren. Aan ons zal het zeker niet liggen, want wij vieren het feest onder het motto:

"Vol gas,bunt wi'j good te pas!"

Aldus vastgesteld te Neede op : 12 november 2022. Door het 28e Jongerenpaar van het N.C.G. de Vlearmuze.

PRINS KOEN & PRINSES ZOË

"WIJ GAAN KNALLEN MET DIE BALLE

Proclamatie Kinderprins Koen en Kinderprinses Zoë 2023 

Prins Koen de 1e, Hertog van de Bonkertskamp, tennis koning van Smash Neede, opperhoofd van OBS de Marke en beschermer van zijn Kinderprinses Zoë. Toezichthoudster van de Oude Eibergseweg, koningin van VV Lochuizen, en heerseres van de Kardinaal Alfrinkschool, verklaren hierbij:

Ten eerste dat:

De week van de optocht onze meesters en juffen van de Kardinaal Alfrinkschool en OBS de Marke ons de hele week Prins Koen en Prinses Zoë noemen

Ten tweede dat:

De tuinen van ons door de buurt worden versierd tijdens het carnavalsweekend

Ten derde dat:

Prins Koen een keer de tennistraining mag bepalen en Prinses Zoë haar voetbaltraining

Ten vierde dat:

Onze broers Roy en Timo een ontbijt voor ons regelen op zondag voor de grote optocht in Neede

Ten vijfde dat:

Onze ouders ons na het carnavalsseizoen mee uiteten nemen naar Grand Plaza

Ten zesde dat:

Wij hopen dat er zoveel mogelijk kinderen meedoen met de Kinderoptocht;

Ten zevende dat:

De vrijdag voor de carnaval de leerlingen van onze scholen allemaal wat lekkers mee mogen nemen

Ten achtste dat:

Onze familieleden allemaal moeten komen kijken bij de grote optocht

Ten negende dat:

De commissie van de Kindercarnaval als dank een gezellige middag krijgt

Ten tiende dat:

We er met mekaar een knallend en geweldig carnvalsseizoen van maken

Ten elfde dat:

Wij regeren onder het motto ‘’Knallen met die ballen!’’