Hoogheden

Hoogheden

Prins Dave & Adjudant Tim

"WI'J HEBT 'TE-PAKK'N"

Bekijk proclamatie

PRINS TEUN & PRINSES FEMKE

"WI'J LEÂST OE DE LES WA!"

Bekijk proclamatie

PRINS KYAN & PRINSES MINKE

"Wi'j holt van Gekkegeit "

Bekijk proclamatie

PRINS DAVE & ADJUDANT TIM

"WI'J HEBT 'TE-PAKK'N"

Loader image

Proclamatie

Wij, prins Dave de eerste, heerser over de Azaleastraat, opperbaas van de Needse kunststoffen, en beschermheer over zijn adjudant Tim, heerser over de vogelbuurt, grootmeester in de metaal en blusfanaat bij de Needse vrijwillige brandweer, verklaren hierbij:

Ten eerste dat

De Raad van Elf een plan bedenkt om ervoor te zorgen dat het prachtige nummer "Jouw liefste Wens van de Paladijns" bij elk uittreden ergens op de avond gedraaid wordt. Tijdens het horen van dit nummer, wordt er gezamenlijk een Sambuca shot genomen door de raad en hoogheden. Daarbij bedenkt de Raad van Elf een speciale manier om tijdens de uittredens deze fles Sambuca altijd gekoeld te hebben en te bewaken. Let op; deze fles is exclusief voor de raad en hoogheden.

Ten tweede dat

De Natte Willys verplicht zijn om samen met de hoogheden de optocht in Gescher op de wagen te beleven. Hierbij dienen ze allemaal hetzelfde gekke kostuum te dragen, in een thema die zij zelf mogen verzinnen.

Ten derde dat

De helden van de brandweer Neede nogmaals meedoen aan de optocht in Neede. Daarnaast moeten zij ervoor zorgen dat er tijdens het keuren van de wagen muziek, bier en warme snacks zijn voor de hoogheden en begeleiding.

Ten vierde dat

Joyce Kersten en Sophie van Maanen de eer hebben om tijdens het toafeln dit jaar, een ludieke act te verzorgen passend bij de hoogheden.

Ten vijfde dat

Ans en Geert Kersten en Rita Polman worden belast met de epische taak om vóór de optocht in Gescher een koninklijk ontbijt te verzorgen voor de hoogheden en hun hofdames. We willen krokante bacon zien, niet alleen carnavalsconfetti!

Ten zesde dat

Carnavalsvereniging de Schipbek’nkeerls onder leiding van Eryk Tolhuis voorafgaand aan de optocht in Neede een ludieke actie uithalen richting de hoogheden.

Ten zevende dat

Erik en Leslie Makkink en Aleks en Madelon, een "Kwart Voor Bier Deluxe" ontbijt regelen voor de hoogheden en hun dames op de ochtend voor het dweilen. Vergeet de alcohol niet, we hebben iets te vieren!

Ten achtste dat

De dames van vriendinnengroep DVG in hun volledige eigen dansmarietjesornaat de hoogheden binnen treden tijdens het bezoek aan carnavalsvereniging de Keiensleppers in Haaksbergen; hier horen de vrouwen van de hoogheden ook bij.

Ten negende dat

De Prinsengarde een gezellige avond met ludieke activiteiten organiseert om alvast kennis te maken met de hoogheden.

Ten tiende dat

De begeleiding eenmalig voor een ludiek vervoersmiddel zorgt voor tijdens een uittreden naar keuze.

Ten elfde en tevens tot laatste dat

De Raad van Elf samen met de mannen van de begeleiding een sport les volgen bij sportcentrum de Gaard onder leiding van Bram Hassink en de hoogheden.

Rest ons niets meer te zeggen dan dat wij er samen met jullie een geweldig jaar van hopen te maken. Jongens; wi’j hebt te-pakk’n!

 

PRINS TEUN & PRINSES FEMKE

"WI'J LEÂST OE DE LES WA!"

Proclamatie Jongerenprins Teun en Jongerenprinses Femke.

Wij Jongerenprins Teun1e , Hertog van de Weemerhof, Toezichthouder over ’t Vlearmoesnus, heerser over de Needse voetbalvelden, en Beschermheer van zijn Jongerenprinses Femke, Jonkvrouw van de Rozenkamp, Beschermvrouwe van alle huisjes op wielen, Toekomstig toezichthoudster over de Needse basisscholen.

Verklaren hierbij:

Ten eerste dat….

De buurt van Prins Teun tijdens hun deelname aan de kinderoptocht op zaterdag 10 februari op ludieke wijze een ode brengt aan dit kersverse jongerenpaar.

Ten tweede dat….

Wij de eer hebben om als eerste jongerenhoogheden de nieuwe prachtige carnavalswagen van de jongerenafdeling te mogen bestijgen. Wij dragen de toppers van de wagencommissie op om in december een kijkavond te organiseren voor al onze sponsoren en ouders van de gehele jongerenafdeling.

Ten derde dat…

De vriendengroepen van prins & prinses ons vergezellen op de nieuwe jongerenwagen tijdens de grote Needse carnavalsoptocht op zondag 11 februari. Hierbij wordt ze opgedragen om allen in wintersport-thema gekleed te verschijnen.

Ten vierde dat…

Sten Larink zijn verjaardagsfeestje op vrijdag 9 februari groots viert tijdens het jongerencarnaval in de grote Pipistrello-feesttent. Ter vermaak zal hij om klokslag 12 uur zijn verjaardagspubliek trakteren op een verrassingsact.

Ten vijfde dat…

Onze gezamenlijke vrienden Meike en Duuk Reinders na afloop van het carnavalsseizoen een barbecue organiseren voor onze vriendengroepen, zodat we onder het genot van een hapje en een drankje het carnavalsseizoen nog eens rustig kunnen evalueren.

Ten zesde dat…

Camping de Mölnhöfte, werkgever van prinses Femke, voorafgaand op de verlichte optocht van de Reetkwakers een avondmaaltijd verzorgd voor onze jongerenafdeling.

Ten zevende dat…

De vriendinnengroep van prinses Femke met een eigen ludieke verlichte creatie meegaat op de jongerenwagen tijdens de verlichte carnavalsoptocht in Buurse op zaterdag 3 februari.

Ten achtste dat…

De woongroep waar prins Teun zijn stage loopt samen met de begeleiders deelnemen aan het “carnaval zonder beperkingen”!

Ten negende dat…

Sportclub Neede 2 tijdens het dweilen op maandag 12 februari voor ludiek vervoer zorgt waarmee prins en prinses van café naar café begeleidt worden.

Ten tiende dat… De ouders van prinses Femke samen met hun vriendengroep tijdens de grote Needse carnavalsoptocht hun standplek aan de Rozenkamp uitbundig versieren waarmee ze een ode brengen aan ons als jongerenhoogheden.

Ten elfde dat…

Een goed voorbeeld, goed doet volgen. Wij roepen daarom iedereen op om op uitbundige wijze het carnaval dit seizoen te vieren. Aan ons zal het zeker niet liggen, want wij vieren het feest onder het motto:

Wi’j leâst oe de les wa!

Aldus vastgesteld te Neede op:

11 november 2023

Door het 29e Jongerenpaar van het N.C.G. de Vlearmuze.

PRINS KYAN & PRINSES MINKE

"Wi’j holt van Gekkegeit"

Proclamatie Kinderprins Kyan en Kinderprinses Minke

Prins Kyan de 1e, Hertog van de Marktstraat, opperhoofd van de Dr. Ariëns Daltonschool en beschermer van zijn Kinderprinses Minke. Toezichthoudster van de K. Nieuwenhuizenstraat en koningin van VV Lochuizen, verklaren hierbij:

 

Ten eerste dat:

De week van de optocht onze meesters en juffen van de Dr. Ariens Daltonschool ons de hele week prins Kyan en prinses Minke noemen, noemen ze ons niet zo dan mogen wij zeggen wat we gaan doen.

 

 

Ten tweede dat: 

De tuinen van ons door de hele buurt of familie versierd is tijdens het carnavalsseizoen.

 

 

 

 

Ten derde dat:

Onze ouders ons naar het carnavalsseizoen mee uit eten nemen naar Eastern Plaza.

 

 

 

 

Ten vierde dat:

De kindercarnaval organisatie als dank een gezellige middag krijgen.

 

 

 

 

 

Ten vijfde dat:

Iedereen van de klas iets lekkers maakt op donderdag 8 februari, zodat we een lekkere lunch met de klas hebben.

 

 

 

Ten zesde dat:

Iedereen van de school/familie verkleed naar de grote optocht gaat.

 

 

 

 

Ten zevende dat:
Prins Kyan en prinses Minke een voetbaltraining mogen geven bij Rietmolen/Lochuizen.

 

 

 

 

Ten achtste dat:

Onze broer/zus een ontbijt voor ons regelen op zondag voor de optocht.

 

 

 

 

Ten negende dat:

Wij hopen dat zoveel mogelijk kinderen meedoen aan de kinderoptocht.

 

 

 

 

Ten tiende dat:

Onze directrice de hele carnavals week gek verkleed op school moet komen.

 

 

Ten elfde dat: 

We met zijn allen er een spetterende carnaval van maken met veel gekkig G.E.I.T.

 

Daarom regeren wij onder het motto, Wi’j holt van Gekkegeit